Vliegtuig Proefles

Laat de piloot in u naar boven komen!

U wenst een stap verder te gaan dan een rondvlucht en meer actief betrokken te worden bij het vliegen zelf? Of u droomt al van kinds af aan om ooit eens zelf een vliegtuig te besturen? Dan is een vliegtuig proefles zeker iets voor u!

Bij een proefles ligt de nadruk op het bijbrengen van de basiskennis tot het besturen van een vliegtuig; dit zowel theoretisch als praktisch.

Het volledige event duurt ongeveer 3 uur. Bij aankomst zal u uw vlieg-instructeur onmoeten die u zal begeleiden om u op een verstaanbare manier de basis bij te brengen.

Er zal begonnen worden met een stukje theorie over het vliegen. Onderwerpen die behandelt worden zijn:

  • Beginselen van aerodynamica (of waarom en hoe blijft een vliegtuig in de lucht)
  • Vliegtuiginstrumenten
  • Navigatie en meteorologie
  • Veiligheidsprocedures en vlucht-briefing

Dit deel theorie zal ongeveer 1.30u in beslag nemen.

Na een korte pauze gaat u samen met de instructeur het vliegtuig vliegklaar maken. U zal bekend worden gemaakt met het vliegtuig, de onderdelen en de besturing. Alvorens de motor te starten zal u samen met de instructeur de pre-flight veiligheids-check doen om zeker te zijn dat het vliegtuig perfect in orde is!

Het vliegtuig wordt gestart en u taxiet naar de opstijgbaan terwijl u contact heeft met de verkeersleiding; "Oscar Oscar Alfa Bravo Charlie, at the holding and ready for Departure"

Als het weer het toelaat zal u zelf opstijgen met het vliegtuig onder begeleiding van de instructeur.

U zal de basis vliegbewegingen aanleren met daaraan gekoppeld het uitvoeren van een navigatie naar een bepaalde plaats. Na een vlucht van 45 minuten keert u terug om te landen.

Na de vlucht zal u met de instructeur nog eens de vlucht overlopen en kan u al uw vragen kwijt. Het event wordt afgesloten met het overhandigen van uw piloten-certificaat en een glaasje Champagne.

Het theoretisch cursus materiaal krijgt u mee naar huis.

Wie weet heeft u wel de microbe te pakken en is dit het begin van uw echte piloot-licentie!

Een vliegtuig proefles bestellen is reeds mogelijk vanaf 1 persoon.

Prijs: €185/pp

Vliegtuig Proefles
Vliegtuig Proefles
Vliegtuig Proefles
Webdesign & SEO by DOBBEL